Δράσεις

ΕΟΣ Αλμυρού - Όθρυς την 19.10.14

Τη Κυριακή 19.10.14 εννέα (9) μέλη του συλλόγου πραγματοποίησαν πεζοπορία στην Όθρυ. Περπάτησαν τη διαδρομή: Κωφοί – Τζίρη – Κακιά Σκάλα – Προσήλια διάρκειας 4,5 ωρών. (η διαδρομή γινόταν στο παρελθόν από τους ντόπιους για να ανεβάζουν στα βοσκοτόπια στα «Προσήλια» τα «κοπάδια» τους ).

Η εκκίνηση δόθηκε από τα γραφεία του ΕΟΣ στις 08:00 το πρωί και από εκεί η συνέχεια δόθηκε από το Δ.Δ. Κοφών (υψόμ. 500μ.) Ακολουθήθηκε η πορεία μέσω του δασικού δρόμου (παράλληλα με το παλιό μονοπάτι που σώζεται αλλά χρειάζεται καθαρισμό) προς τη περιοχή «Τζίρη» (υψόμ. 765μ.) όπου συναντούμε και την ομώνυμη πηγή. Μετά από εκεί η ομάδα κατευθύνθηκε προς το μονοπάτι της Κακιάς Σκάλας, ένα πανέμορφο κομμάτι - μονοπάτι "σκαλεμένο" στα βράχια, το οποίο κατεβαίνει στο ρέμα «Ξηριά». Εκεί στη κοίτη του ρέματος, μέσα στα Πλατάνια, με πολύ νερό για την εποχή η ομάδα θα ξεκουραστεί και φυσικά θα "βγάλει" τις απαραίτητες φώτο!  Η βροχή που "έπεσε" στη διάρκεια της πορείας δεν πτόησε τα μέλη αλλά το απότομο και βροχερό ανέβασμα προς τα "Προσήλια" δεν ολοκληρώθηκε λόγω των καιρικών συνθηκών. Έτσι η ομάδα θα επιστρέψει μέσω της ίδιας διαδρομής στο χωριό των Κοφών και από εκεί με τα ιδιωτικά Ι.Χ. θα γυρίσει στη βάση της... (γραφεία ΕΟΣ). 

Η διαδρομή αποτελεί το τέλος (ή την αρχή) του μονοπατιού Μ3/Θέμιδα το οποίο ξεκινά από το Δ.Δ. Νεοχωρακίου και μέσω Δ.Δ. Ανάβρας (Γούρα) πηγαίνει ψηλά στα "Προσήλια" και κατεβαίνει - καταλήγει στο Δ.Δ. Κοφών. Μια διάσχιση της Όθρυος, ένα πολύωρο μονοπάτι που ευελπιστούμε σύντομα να το ολοκληρώσουμε: http://www.eosalmyrou.gr/oreivasia/draseis/359--3-1562014-a

 

Ε.Ο.Σ. Αλμυρού

Τμήμα Ορειβασίας - Πεζοπορίας


Εκτύπωση   Email